0653401888 info@voluit-ik.nl

Werkwijze

“Ieder kind verdient het om vol vertrouwen zichzelf te mogen zijn”

Voordat we het kunnen hebben over het starten met coachen van jullie kind is het belangrijk om samen te kijken of er een klik is tussen jullie kind en mij als coach. En ook tussen jullie als ouders en mij als coach. We kijken samen tijdens een kennismakingsgesprek of er een goed gevoel is tussen ons allemaal. Je kunt per e-mail of telefonisch een afspraak met mij maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek krijgen jullie inzicht in mij als persoon en in mijn werkwijze.

Het intakegesprek

Als jullie besluiten om jullie kind door mij te laten begeleiden en verder te helpen, dan plannen we vervolgens een intake gesprek in. Voor dit intakegesprek kom ik graag bij jullie thuis en waarbij beide ouders en jullie kind aanwezig zijn. Samen bespreken we de hulpvraag, het gewenste resultaat en jullie wensen en verwachtingen en mijn werkwijze. Na dit gesprek bepalen we samen met jullie kind of er voldoende vertrouwen is om daadwerkelijk te starten met de coaching. We sluiten samen een coachovereenkomst af.

Het coachtraject

Na het intakegesprek volgen de individuele sessies met het kind. De coachsessies duren maximaal 1 uur en vinden bij mij in de praktijk plaats. In deze sessies ga ik samen met jullie kind aan de slag met de werkvormen en methodieken die passen bij het doel en aansluiten bij jullie kind. Dit kunnen creatieve werkvormen zijn, gericht op beweging en vooral op ervaren en oefenen in een veilige omgeving. Jullie kind krijgt inzicht in zijn/ haar eigen kwaliteiten, mogelijkheden en eigen oplossingen.

Om een coaching traject te laten slagen is he belangrijk dat jullie als ouders en de omgeving jullie kind steunen. Aan het eind van de sessie kan ik jullie kind een opdracht geven voor de volgende sessie, deze zal ik ook met jullie delen, zodat jullie hiermee kunnen helpen.

De duur van het coaching traject is afhankelijk van de hulpvraag, maar gemiddeld zijn 4 tot 6 sessies voldoende.

Evaluaties

Tijdens het traject heeft jullie kind jullie steun hard nodig. Samen met jullie kind bespreek ik steeds wat ik met jullie wil delen en mag delen. Na 3 sessies vind er een tussenevaluatie plaats, dit kan telefonisch met beide ouders. We bespreken dan wat jullie ervaren aan voortgang ten opzichte van het gewenste doel en wat de vervolgstappen zijn. Na afronding van het coaching traject vindt er een eindevaluatie bij jullie thuis plaats, waarin we de resultaten bespreken en hoe jullie jullie kind verder kunnen ondersteunen en hoe jullie dit coaching traject ervaren hebben. Bij voorkeur zijn beide ouders en jullie kind (deels) aanwezig tijdens dit gesprek.

Gratis kennismakingsgesprek

Contactformulier

Interesse of vragen, laat het me weten. Stuur me een berichtje of bel naar het telefoonummer op de contactpagina. Ik doe mijn best om binnen 2 werkdagen te reageren.