0653401888 info@voluit-ik.nl

Coach Rina

“Ieder kind verdient het om vol vertrouwen zichzelf te mogen zijn”

Welkom bij Voluit IK kinder- en jongerencoaching. Ik ben Rina Franssen, getrouwd, moeder van 2 volwassen kinderen en oma van twee prachtige jongentjes.

Coachen is mijn passie. Mensen inzicht geven in eigen kwaliteiten en werken vanuit mogelijkheden is iets wat ik in veel van mijn functies binnen het bedrijfsleven heb kunnen en mogen doen en waar ik goed in ben. Ik maak graag contact met mensen en kinderen en ben gefascineerd  in wat hen drijft, waar ze tegenaan lopen en welke mooie kwaliteiten ze bezitten om vanuit hun eigen unieke inzichten en mogelijkheden zichzelf kunnen blijven ontwikkelen.

Ik ben gaandeweg tot het inzicht gekomen dat mijn hart uitgaat naar 1 op 1 coaching en dan vooral gericht op kinderen en jongeren. In 2021 heb ik daarom de opleiding tot Kindercoach bij de Academie voor Psychodynamica gevolgd. Als verdere aanvulling heb ik in januari 2022 de training gevolgd van het programma De kinderen scheiden mee. Hiermee heb ik nog meer handvatten gekregen om kinderen en jongeren in lastige, levens veranderende omstandigheden te kunnen ondersteunen. Dit door middel van individuele coaching maar ook door groepstrainingen.

Ik ben ervan overtuigd dat als kinderen en jongeren die ergens tegenaan lopen zoals bijvoorbeeld een scheiding, faalangst of pesten, vroegtijdig ondersteuning krijgen, zij daar hun leven lang profijt van hebben. Daarbij is coaching vooral gericht op de toekomst en inzetten van kwaliteiten en talenten, dit betekent relatief korte trajecten met hoge impact. De kwaliteiten en talenten van het kind worden inzichtelijk en samen kijken we welke stappen er gezet kunnen worden om te groeien en bloeien. Elk kind heeft nl een eigen oplossend vermogen. Ik ga uit van de kracht van het individuele kind en werk vanuit een oplossingsgerichte benadering.

Voluit IK staat voor het ontdekken van jouw eigen talenten en unieke kwaliteiten. Jezelf mogen en durven laten zien. Het leven is geen aaneenschakeling van zonneschijn en mooie momenten, hoe kun jij hiermee omgaan en inzetten wat je van nature hebt meegekregen.

Met mijn kennis en ervaring wil ik graag de wereld van kinderen een beetje mooier en lichter maken.

Ervaringen

"Wij, de ouders en Nuria (10 jaar) hebben tot tweemaal toe Rina gevraagd om hulp en kunnen haar van harte aanbevelen.

Nuria werd vaak gepest voelde zich niet zeker in combinatie met haar hoogbegaafdheid en het daardoor "anders" zijn. Rina heeft heel erg geholpen om  Nuria heeft haar zelfvertrouwen terug te laten vinden. Ze heeft geleerd hoe ze met pesters om moet gaan en nu voelt ze zich veel zelfverzekerder en gelukkig met zichzelf in haar omgeving."

"Rina heeft onze dochter op een hele fijne en veilige manier verder geholpen in haar proces. M'n dochter voelde zich snel op haar gemak en werd op een creatieve manier uitgedaagd over zichzelf na te denken. Ze heeft een fijne manier van communiceren zowel richting kind als de ouder en is integer."

Ik vond het fijn om met Rina te praten omdat ik mezelf bij haar kon zijn. Niks was verkeerd, ik mocht van alles doen en zeggen. Elke sessie deden we iets anders zoals bijvoorbeeld kleuren met potlood of waskrijt, een masker verven en een sierraad maken.  Ik leerde door de oefeningen om minder na te denken en meer te voelen in/met mijn lichaam. Ik leerde om minder te piekeren en hierdoor werd het rustiger in mijn hoofd, kan ik weer beter slapen en de prikkels overdag beter aan. Als ik me toch niet zo fijn voel, schrijf ik mijn gedachten op waardoor ik ze los kan laten.

Meisje 13 jaar

Gratis kennismakingsgesprek

Contactformulier

Interesse of vragen, laat het me weten. Stuur me een berichtje of bel naar het telefoonummer op de contactpagina. Ik doe mijn best om binnen 2 werkdagen te reageren.